«Αγροικία » στη Παροικιά

Το ακίνητο βρίσκεται στη Ανατολική πλευρά του λιμανιού της Παροικιάς, στον λόφο με θέα τη θάλασσα. Η υπάρχουσα αγροικία διαμορφώθηκε σταδιακά βάση των χρηστικών αναγκών. Απαρτίζεται από τον κεντρικό όγκο με το δωμάτιο στην οροφή, έναν ανεξάρτητο ξενώνα και την πισίνα στον χώρο της αυλής. Στο παλαιότερο τμήμα με τις καμπύλες οργανώνεται η κουζίνα, η τραπεζαρία και ένας ξενώνας, ενώ στο νεότερο τμήμα το σαλόνι και το μεγάλο υπνοδωμάτιο.
Οι εσωτερική χώροι περικλειόμενοι από τους φαρδιούς πέτρινους τοίχους, θυμίζουν το μυστικισμό της μοναστηριακής αρχιτεκτονικής. Η γλυπτικότητα των τοίχων με τις εσοχές, τα τόξα, τις καμπυλώσεις, ενισχύθηκε με την ένταξη των ωοειδών παραθύρων με θέα την θάλασσα.
Οι μορφές και τα υλικά της κατοικίας αναφέρονται στην ευρύτερη μεσογειακή κουλτούρα, ενσωματώνοντας νότες από το Μαρόκο και την Ιταλία, μνήμες από το παρελθόν και την απλότητα του κυκλαδικού ιδιώματος.
Γκρι δάπεδα, ξύλινες αδρές επιφάνειες, ματ ριγέ μάρμαρα, ματ διαπνεόμενα ασβεστοχρώματα στους τοίχους και λεπτές μαύρες μεταλλικές διατομές συνθέτουν τη παλέτα των υφών και υλικών του εσωτερικού σχεδιασμού. Πλακάκια σε αποχρώσεις του μπλε σχεδιάστηκαν για τους τοίχους της κουζίνας.
Ο κήπος αποτελεί μια παλέτα δέντρων και φυτών από την τοπική πανίδα.