ΠΑΡΟΣ πλαστικότητα | 2015

Μια μινιμαλιστική ερμηνεία ενός υπάρχοντος κελύφους με ιδιωματική γλώσσα.

Παραλάβαμε το έργο στο στάδιο των οπτοπλινθοδομών. Στη κατοικία που αναπτύσσεται σε 4 στάθμες, είχαν υλοποιηθεί οι πετρόκτιστοι εξωτερικοί τοίχοι με το πέτρινο γείσο στο δώμα. Mέσα από την αναθεώρηση της μελέτης ολοκληρώσαμε το κτίριο με επεμβάσεις που του προσδίδουν απλότητα, μινιμαλισμό και μοντέρνα οπτική. Το λευκό χρώμα έντυσε το εξωτερικό και το εσωτερικό του κτιρίου αναδεικνύοντας τη πλαστικότητά του μέσα από το ανάγλυφο των σκιών. Κάποια ανοίγματα στο σαλόνι και τη κουζίνα μεγάλωσαν και μέσα από την απότμηση εσωτερικά των ακμών τους απελευθέρωσαν θέες ενοποιώντας το εσωτερικό με το εξωτερικό. Σαν αποτέλεσμα ο χώρος αναδεικνύει τη γαλήνη και την ηρεμία που αναζητάει κανείς σε μια εξοχική κατοικία.