ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ | 2006

Σχεδιασμός με έμπνευση την ελληνική ύπαιθρο.

Έχοντας για καμβά μια έκταση γης γεμάτη με γραμμικές διατάξεις αμπελώνων, επιλέχθηκε ο σχεδιασμού ενός κτιριακού συνόλου βασισμένου σε μια γραμμική σύνθεση τοιχίων. Τα τοιχία αυτά γεννιούνται ως πεζούλια ακολουθώντας τις πορείες κίνησης μέσα στο οικόπεδο, υψώνονται για να περικλείσουν χώρους και χαμηλώνουν σε πεζούλια ή στηρίζουν εξωτερικές κατασκευές περγκολών και κατακόρυφων σκιάστρων.
Η σύνθεση εξελίσσεται σε δύο ορόφους. Στο ισόγειο βρίσκονται οι κοινόχρηστοι χώροι συγκέντρωσης, φαγητού και καθιστικού με πρόσβαση σε δύο πλακόστρωτες αυλές και θέα στον αμπελώνα. Στον όροφο τοποθετούνται υπνοδωμάτια-ξενώνες, με έξοδο σε στεγασμένο δώμα με εξαιρετική θέα. Τα υλικά που επιλέγονται, τούβλα και εμφανές σκυρόδεμα για τα τοιχία, μέταλλο και ξύλο για τα κουφώματα και τις πέργκολες, νερό και πέτρα για την χάραξη της πρόσβασης, είναι αδρά και γήινα, ενώ οι χώροι στεγάζονται με ελαφριές μεταλλικές στέγες από φύλλα χαλκού.