ΚΕΦΑΛΑΡΙ γήινο | 2016

Αφαιρετική αναμόρφωση και γήινος επαναπροσδιορισμός.

   

Στόχοι της Ανακαίνιση της τριώροφης κατοικίας είναι: η σύνδεση των εσωτερικών χώρων με τους κήπους, η δημιουργία ενιαίων χώρων στο ισόγειο, η ανάδειξη και αναδιοργάνωση των εσωτερικών χώρων με στόχο την βέλτιστη εξυπηρέτηση των αναγκών του χρήστη, η αφαίρεση στη σύνθεση των μορφολογικών στοιχείων.
Στο εσωτερικό του ισογείου όπου χωροθετούνται το σαλόνι, η τραπεζαρία, το καθιστικό και η κουζίνα, οι κατακερματισμένοι χώροι ενοποιήθηκαν. Οι χώροι αναδιατάχθηκαν και η κύρια είσοδος μεταφέρθηκε στο μέσον του χώρου, ώστε να είναι πιο λειτουργική. Ο εσωτερικός χώρος απόκτησε διαμπερότητα και συνδέθηκε με την πισίνα και τον κήπο, μέσω των μεγάλων τζαμαριών. Δημιουργήθηκε βάθος πεδίου και ενοποιήθηκε το σπίτι με το κήπο. Ταυτόχρονα έγινε πιο φωτεινός, πράγμα στο οποίο συντέλεσαν οι διάφορες φωτεινές πηγές. Στις ψευδοροφές δημιουργήθηκαν κρυφοί φωτισμοί διασπώντας τα όρια του μονώροφου χώρου. Στον όροφο δημιουργήθηκαν τρία υπνοδωμάτια και τρία μπάνια που τα εξυπηρετούν. Στην σοφίτα διαμορφώθηκε ξενώνας και στο υπόγειο, χώρος πολλαπλών χρήσεων με home cinema.
Η παλέτα των χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκε είναι γήινη με σκοπό τη δημιουργία αίσθησης ηρεμίας, με έμπνευση τα χρώματα του Ελληνικού τοπίου. Στο τζάκι και επιλεκτικά στο σαλόνι και στις βιβλιοθήκες χρησιμοποιήθηκαν τσιμεντοκονίες στο χρώμα του θερμού γκρι. Συνδυαστικά στις εσωτερικές πόρτες και στα έπιπλα που σχεδιάστηκαν χρησιμοποιήθηκε φυσικός δρυς με γκρι ματ φινίρισμα. Τα χαλιά φοντάρουν σκούρα σε αποχρώσεις του ανθρακί και του μωβ. Οι χώροι υγιεινής οργανώθηκαν με ξύλινα έπιπλα, σκουρόχρωμες ψηφίδες και τσιμεντοκονίες, ολοκληρώνοντας την αίσθηση χαλάρωσης που αποπνέει ο εσωτερικός χώρος της κατοικίας.